Sajtóközlemény

MEGVALÓSULT A PANNON-FORRÁS KFT. TÉRINFORMATIKAI TEVÉKENYSÉGÉNEK

FEJLESZTÉSE SALGÓTARJÁNBAN

2023/02/05

A PANNON-FORRÁS Kft. 2022. januárjában 4,96 millió forint európai uniós támogatást nyert Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében megjelent, „Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása” című pályázati kiíráson. A 6,848 millió forint összköltségvetésű, Salgótarjánban megvalósuló beruházás 1 db PST Aqua CAD munkaállomás rendszer, 2 db FORGEO E600 SIRIUS GNSS vevő WP6adatgyűjtővel beszerzésére irányult. A projekt költségvetése tartalmazott kompetencia fejlesztő képzés, kötelező nyilvánosság biztosítás, közüzemi díj, valamint bérköltség támogatást is.

A céget 1997-ben két magánszemély, Bózvári József és Márkus Pál alapította. A cég alaptevékenysége a mérnöki munka, ezen belül a tervezés, műszaki szakértés, mérnök geodézia. Az eltelt időszakban tervezési, lebonyolítási és mérnöki felügyeleti munkák sorában több, nagy jelentőségű kistérségi beruházást valósított meg. Működési területük döntően Nógrád megye teljes területe, de Heves és Pest megye településein is dolgozik a cég.

A cél a több mint 25 éve működő gazdasági társaság lehető legmagasabb technológiai szinten való működtetése, az évek során kialakított ügyfélkör megtartása, bővítése. Az alapítás óta töretlen cél a hatékonyság növelés és a magas színvonalú mérnöki szolgáltatás megbízható módon történő biztosítása.

A szükséges szakmai végzettséggel és kiemelkedő szakmai gyakorlattal rendelkező humán erőforrás rendelkezésre áll, az iroda a modern mérőeszközökkel, tervezéshez és informatikai munkákhoz használatos hardverekkel és szoftverekkel is rendelkezik.

A cég és szakemberei többször voltak kitüntetve. A PANNON-FORRÁS Kft 1999-ben az innovatív térinformatika gyakorlati bevezetése és elterjesztése úttörő munkájával a Palócország kiállítás és vásár fődíját nyerte el. 2009-ben Nógrád Megye Közgyűlése a cégnek a „Nógrád Megye Gazdaságáért” díjat adományozta. A mérnöki munka hatékonyságát növelő fejlesztéseket határozták el egy projekt megvalósításával. A projekt technológia és informatikai fejlesztésre irányult, melyen belül 2 db GPS mérőműszer (FORGEO E600 SIRIUS GNSS vevő WP6) és 1 db PST Aqua CAD munkaállomás rendszer beszerzése valósult meg. A műszer lehetővé teszi kisebb fedettségű terepen is a terepi geodézia hatékonyságát.

A mérőműszerek a munkaállomás a hatékonyságnövekedés eredményeznek, mind a tervezést előkészítő és lezáró mérnöki munka során. A projekt tartalmazza 1 munkatársunk bérköltség-, kompetencia növelő képzés, illetve a kötelező nyilvánosság biztosítás, közüzemi díjak és irodai munkavégzés feltételeinek kialakításának elszámolását is.

A korszerűsítés az új eszközök beszerzése hozzájárul a munka színvonalának emeléséhez, hatékonyabb gazdaságosabb működéshez, a szolgáltatások minőségi fejlesztéséhez.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

• a projekt tervezett befejezési dátuma : 2022. december 15.

• projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-05595

További információ kérhető:

Márkus Pál, ügyvezető

Telefon: +36-30-535-0144

Email: pannon.forras.kft@gmail.com